Lees meer...
Bij onze voorstellingen maken we lesmateriaal waarmee docenten de voorstelling met hun leerlingen kunnen voorbereiden of nabespreken. Daarnaast bieden we ook workshops aan, voor zowel leerlingen als voor docenten en ouders. De workshops kunnen een aanvulling zijn op een voorstelling (bijvoorbeeld zelf scènes ontwikkelen over het thema van de voorstelling), maar ook los daarvan staan. Zo geven we onder andere ook workshops voor docenten over het gebruik van theatrale werkvormen in de klas.
Op de foto hieronder zie je onze educatief medewerkster Ellis Hendriksen aan het werk tijdens een docentenbijeenkomst.
Voor onze eigen stagiaires organiseerden we een workshop 'Ondernemerschap', gegeven door onze accountant Bart Frans van Transparant Accountancy. Veel acteurs gaan later aan de slag als zelfstandig ondernemer. Het is handig daar nu alvast wat meer over te leren. Hoe zit dat eigenlijk met factureren, boekhouding en btw? De accountant leg het uit en beantwoordt prangende vragen.
Lees meer...
Op 11 oktober 2017 organiseerden wij weer een Proeverij in Martiniplaza, speciaal voor docenten, educatief medewerkers en cultuuroördinatoren in het voortgezet (speciaal) onderwijs en het MBO. Er waren diverse voorstellingen en workshops te zien op het raakvlak van cultuureducatie, theater en onderwijs. Met de Proeverij stimuleren we de betrokkenheid tussen het onderwijs en het educatief theateraanbod. En het was weer een mooie gelegenheid om samen te toasten op het nieuwe theater- én onderwijsseizoen.
Lees meer...
Op vrijdag 2 juni verzorgde De Steeg, op uitnodiging van het Noord Nederlands Toneel, de invulling van Machinefabriek RAW. We maakten graag van deze kans gebruik om de hele Machinefabriek in het teken te zetten van jong talent. We speelden twee van onze eigen voorstellingen waarin onze jonge acteurs schitterden, waaronder de voorstelling Moesje (geregisseerd door de net afgestudeerde Rozan Vergeer). Daarnaast lieten we een prachtige afstudeervoorstelling zien van Trieneke Verbeek en Martien Bruggink: veel te mooi om alleen eenmalig gespeeld te worden voor een jury van eindexamen-docenten. Loulou Elisabettie (ooit stagiaire bij De Steeg) liet tussendoor zien en horen dat ze veel meer kan dan alleen acteren. Het werd een goedbezochte, bruisende en enthousiast ontvangen avond, die wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar is.
Lees meer...
Sinds 2017 werken 14 podiumkunstinstelingen in Groningen met elkaar samen op het gebied van cultuureducatie. Het netwerk van deze instellingen heet De Kunstkaart en bestaat uit: Club Guy&Roni, De Noorderlingen, De Steeg, Grand Theatre, Het Houten Huis, Jonge Harten Festival, K&C, Kunstbende Groningen, Noord Nederlands Orkest, Noord Nederlands Toneel, Noorderzon, Oosterpoort /Stadsschouwburg, Urban House Groningen en Vrijdag. Samen bundelen we de krachten met elkaar èn met het onderwijs, met als doel mooie en sterk cultuuronderwijs voor kinderen en jongeren van 0 tot 25 jaar.
Eind november nodigden we alle docenten en cultuurcoördinatoren van Groninger scholen uit voor een borrel in de Machinefabriek. Een mooie gelegenheid om kennis te maken, ideeën uit te wisselen over cultuureducatie op school en een toelichting te geven op de doelstellingen van dit nieuwe netwerk.
We zien dat je een verouderde browser hebt. Eentje die niet goed om kan gaan met HTML5.
Dit magazine is gemaakt met Magzmaker, het online magazine cms, dat gebruik maakt van moderne technieken gebaseerd op HTML5. We hopen we dat je de laatste versie van Internet Explorer, Google Chrome of Mozilla Firefox kunt installeren. Dat zijn browsers waarmee je dit magazine probleemloos kunt bekijken.
Download de laatste versie van Internet Explorer hier.
Download de laatste versie van Firefox hier.
Download de laatste versie van Chrome hier.